Afbeelding

Seniorenkoor Lieshout sluit seizoen af

Algemeen

Lieshout – De vakantie nadert en dat was voor Seniorenkoor Vogelenzang van de KBO uit Lieshout aanleiding om op een gezellige manier het seizoen af te sluiten. Normaal gesproken staat er op maandagmiddag een repetitie op de agenda, maar op maandag 10 juli hadden de koorleden zich verzameld bij de scouting aan de Elsduin (Herendijk) in Lieshout. 

In de ochtenduren hadden enkele vrijwilligers de locatie voorbereid en de boodschappen gedaan, zodat ’s middags om 14.00 uur het feest kon beginnen. Er was iets lekkers bij de koffie en nadat iedereen voorzien was, hield de voorzitter een korte toespraak. Er was een dankwoord voor de vrijwilligers die het hele jaar behulpzaam zijn om alles rondom het koor goed te laten verlopen. Zoals bij elke vereniging zijn ook hier de vrijwilligers onmisbaar. De muziek moet verzorgd worden en gekopieerd voor de leden, jarige leden worden gefeliciteerd en liefst moet er al ’s morgens vóór 7.00 uur een kaartje in de bus liggen. De zieken worden bezocht en de koffie moet gezet worden tijdens de repetitie. Vele handen maken licht werk, maar het moet wel allemaal gebeuren. 

Tot slot had de voorzitter nog een mededeling. De vakantieperiode zal geen zes weken duren, maar slechts vier weken. Dit in verband met het drukke programma aan korendagen in het najaar. Op 14 augustus wordt de eerste repetitie na de vakantie gehouden. Na het woordje van de voorzitter had de secretaris nog een verheugende mededeling: het koor mag mee met de MuseumPlusBus. Het is dan wel pas op 20 november, maar het is toch een mooi uitstapje dat men in het vooruitzicht heeft. Nadat iedereen was voorzien van een drankje kon men genieten van diverse optredens, zowel van de dirigent als van de leden van het koor. Natuurlijk moet er ook tijd overblijven om te buurten wat dan ook volop gebeurde. Zo rond de klok van 17.00 uur kwam er een einde aan de feestelijke afsluiting. Het koor kijkt terug op een succesvol en mooi seizoen en gaat er na de vakantie weer vol tegenaan. Mocht u interesse hebben om eens een repetitie bij te wonen, schroom dan niet. U bent van harte welkom. Ook als u denkt dat u niet kunt zingen. Juist dan!