De organisatie is er klaar voor!
De organisatie is er klaar voor! Foto:

DorpsDiner uitverkocht; aftellen in Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Het wordt ‘volle bak’ als over anderhalve week inwoners van Beek en Donk gaan eten bij dorpsgenoten. De organisatie van Het DorpsDiner hoopte een half jaar geleden op 240 deelnemers. Dat aantal is met gemak gehaald. Vorige maand al is vanwege de enorme belangstelling de inschrijving voortijdig stopgezet omdat dit aantal bereikt was. 

Er zijn allerlei verschillende duo’s aangemeld. Natuurlijk veel echtgenoten en vrienden/vriendinnen, maar ook koppels van vader/dochter, buurman/buurvrouw, zussen,  en clubmaatjes; allemaal van plan om er samen een prachtavond van te maken. En allemaal nieuwsgierig naar de tafelgenoten met wie ze aan dezelfde tafel mogen aanschuiven. Want dat is een van de leukste verrassingen van dit evenement. Prachtig als het dorpsgenoten zijn die je kent, maar nog leuker is het om juist kennis te maken met nieuwe mensen.

De avond in het kort
Voor zowel de kookduo’s die een driegangendiner klaarmaken, als voor de eetduo’s die ‘uiteten’ gaan, blijft het tot het laatste moment een verrassing wie zij gaan ontmoeten. Bij de ‘Kick-off’ aan het begin van de avond komen alle eetduo’s al bij elkaar om gezamenlijk af te trappen met een feestelijk glaasje bubbels. En dan is er het aftelmoment, gaan er 80 enveloppen tegelijkertijd open en kunnen de 160 eters lezen bij wie van de 40 kookduo’s zij welkom zijn voor de eerste gang. Binnen 10 minuten zit dan iedereen op de fiets op weg naar een heerlijk voorgerecht. Een uur later mag de envelop voor het hoofdgerecht open en verplaatsen de eetduo’s zich naar het volgende adres, waar ze weer andere tafelgenoten treffen en ze de tijd kunnen nemen om te genieten van het lekkers dat de thuiskoks serveren. Later volgt een derde verrassingsenvelop en weer een wisselkwartiertje zodat alle eters weer een nieuw gezelschap ontmoeten voor het nagerecht. De afterparty met koffie en lekkerijen bij Café Thuis maakt de avond helemaal compleet.

Kookduo’s worden verwend
Deelnemers die zich hebben aangemeld als kookduo gaan elkaar al enkele dagen eerder ontmoeten. Zij zijn door de organisatie uitgenodigd voor een Kook-Inspiratie-Avond. Hier worden tips, info, spelregels en lekkere hapjes gedeeld. En mede dankzij de bijdrage van talrijke lokale ondernemers gaat elk kookduo daarna naar huis met een tot de rand gevulde kookmand vol met verse producten, kookgerei en een dik pak tegoedbonnen. Vorig jaar zei een van de thuiskoks: “Alleen dit is al een geweldige verrassing! Wat een verwennerij, het lijkt wel sinterklaasavond.” En dat klopt ook eigenlijk wel: de kookmand is een zeer uitgebreide basis voor een vorstelijke driegangenmaaltijd mét bijpassend drankje voor zes personen.

Toch nog deelnemen?
Wil je toch nog kans maken op deelname volgende week? De organisatie zoekt nog personen voor de reservelijst. Wanneer door onvoorziene omstandigheden deelnemers op het laatste moment niet mee kunnen doen, zetten zij graag mensen van de reservelijst in. Heb je daar belangstelling voor? Laat het dan weten via info@hetdorpsdiner.nl.