Koningsdag op het Oranjeplein in Mariahout
Koningsdag op het Oranjeplein in Mariahout Archieffoto

Koningsdag in Laarbeek; bekijk hier de activiteiten

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Tijdens Koningsdag in Laarbeek worden er verschillende activiteiten gehouden. Over een aantal daarvan leest u er hieronder meer over.

Beek en Donk
In Beek en Donk is iedereen welkom bij voetbalvereniging Sparta ’25. Tussen 09.30 en 11.30 uur kunnen alle kinderen, samen met ouders, vrienden en familie, gratis deelnemen aan Oud Hollandse spellen. Een aantal activiteiten zijn: koekhappen, spijkerpoepen en blik werpen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook springkussens. Tijdens deze dag wordt er ook gezorgd voor gezellige muziek, een gratis loterij en gegarandeerd veel speelplezier.

Kinderen van Buurtvereniging De Hoge Regt uit Beek en Donk zijn al vroeg uit de veren om hun kleedjes uit te stallen. Voor de tweede keer vindt in de speeltuin aan de Klavierstraat namelijk de Koningsdag Kindervrijmarkt plaats.

Aarle-Rixtel
Tijdens Koningsdag in Aarle-Rixtel zijn vele activiteiten, zoals: vrijmarkt, fiets versieren, koninklijke foto’s, spijkerbroekhangen, versierde fietsoptocht, springkussen, Dakar voertuigen, mega vier op een rij, Brandweer demonstratie, muziek met diverse gastoptredens, slow fiets wedstrijden en een huifkartocht. Kortom; te veel om op te noemen. Er wordt gestart op het kerkplein om 10.30 uur met de vertrouwde vrijmarkt voor de basisschoolleerlingen.

Ook is er o.a. een vrijmarkt bij Vladeracken op Koningsdag en arriveert het ‘Arlenius-gezelschap’ - met het boek van Arlenius - rond de klok van 15.00 uur bij Kasteel Croy. Zij hebben er voor gezorgd dat een stukje Aarlese historie na bijna 500 jaar terugkeert.

Lieshout
In Lieshout vindt Koningsdag weer plaats op en rondom de Heuvel. Alle leuke, sportieve en creatieve activiteiten zijn natuurlijk weer aanwezig, alleen start het programma ietsje eerder, namelijk om 12.30 uur. Lees er hier meer over.

Mariahout
Op en om het Oranjeplein in Mariahout worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud in samenwerking met de Oranjebar. Ze beginnen om 12.30 uur met een samenkomst op de parkeerplaats van het Oranjeplein tegenover het openluchttheater. Daar wacht de harmonie iedereen op om Koningsdag in Mariahout te openen, gelijktijdig met het hijsen van de vlag.